Hanna och Bjursmarschen

Andra spelmanslag har sina gånglåtar och finlåtar som någon på orten komponerat. Exempelvis ”Annas Visa” av Leif Göras i Orsa Spelmän. Gärdebylåten, som Rättviks spelmanslag har som ”sin” signaturmelodi har ett osäkert ursprung men spelas av många spelmanslag.

Naturligtvis har vi i Bjursås Spelmanslag våra ”egna” låtar där ”Hanna” av  Åke Skogh från Bjursås och Bjursmarschen är våra låtar.

Bjursmarschen använder vi alltid när vi tågar in eller ut från våra spelningar, ibland både när vi inleder och när vi tågar ut till publikens taktfasta handklappningar.

Bosse Olsson från Bjursås är en av våra spelledare som här drar igång Hanna.

Inspelat av Irene Armyr på Höstmarknaden 2021 på Dössberget i Bjursås.

Måndag 19 augusti

Hej, jag hoppas att vi ses kommande torsdag på Dössberget! Vi spelar vidare på Knivskärarn, Pål-Astrids skänklåt och Trolldansen. Två nya låtar: Åkes Kvarndammen samt Laggar-Anders polska. Vi har några spelningar framöver som jag hoppas vi kan delta på. Söndag 29 augusti i Solberga för kyrkvandrarna samt semsommarmarknaden på Dössberget 4-5 september. Hösten närmar sig, men vi kan köra vidare i någon av församlingens lokaler, mer info kommer ! Bosse